diensten - inkoopprof

Inkoopprofessionalisering


Een sterke focus op de kernactiviteiten heeft tot gevolg dat veel organisaties tegenwoordig een significant deel van de uitgaven aan inkoop besteden. Deze inkoopintensieve organisaties kopen voor aanzienlijke bedragen grondstoffen in, diensten en in veel gevallen zelfs halffabricaten. Bij veel bedrijven is het aandeel inkoop in de omzet zelfs groter dan de eigen activiteiten. Een goed functionerende inkooporganisatie is zodoende van cruciaal belang voor uw organisatie.

Op basis van onze ervaringen zijn wij goed instaat op de inkoopfunctie binnen uw organisatie te professionaliseren en weten wij besparingen te realiseren die de prestaties van uw bedrijf of organisatie verbeteren

Professionaliseren inkoopfunctie
Quooste staat haar opdrachtgevers terzijde bij het professionaliseren van de inkoopfunctie. Zo werken wij bijvoorbeeld aan het vormgeven van een nieuwe inkoopafdeling naar aanleiding van een strategische herpositionering of gewoon als er een verbeterings/moderniseringslag nodig is om de prestaties te verbeteren. Hierbij handelen wij met oog voor structuren en processen, maar zeker ook voor uw medewerkers. Quooste werkt in deze opgaven als strategisch adviseur en/of tijdelijk als interim-manager van de inkoopunit/-afdeling.

Realiseren van besparingen
Het realiseren van besparingen in de inkoop resulteert bij inkoopintensieve organisaties in een groter effect op de winst van uw onderneming in vergelijking met besparingen op de organisatiekosten of bedrijfsvoering. Quooste blijkt goed instaat om voor opdrachtgevers de kosten van inkoop te reduceren of de toegevoegde waarde van producten te vergoten. Dit draagt in sterke mate bij aan de operationele performance van de gehele onderneming en heeft direct impact op de winst/verlies van uw organisatie.


neem contact op

WAT DOEN WIJ


verbeteren inkoopfunctie | organiseren inkoopafdeling | teamontwikkeling | category management | opstellen specificaties | supplier involvement | inkoopondersteunende processen | interim-manager