Queeste

Geschiedenis

Quooste is in 2008 opgericht door René Buvelot. René was daarvoor actief bij Prorail als Manager Station, Manager Commerciële Zaken en Manager Contractzaken Betuweroute, nadat hij zijn carrière begon bij HBG. Begin 2010 is Dino Gaya Walters toegetreden en sindsdien zijn beide samen eigenaar van het bedrijf. Dino werkte daarvoor als Manager Inkoop en aanbesteding bij Prorail, Programmadirecteur Business Development bij Arcadis en bedrijfskundig adviseur bij Berenschot Osborne.

Beide heren kenden elkaar al vele jaren, vanaf het project Betuweroute in de jaren ’90. Daar hebben zij onder meer de eerste D&C-contracten in de Nederlandse infrastructuur ontwikkeld, net als het zeer succesvolle alliantiecontract. In de jaren daarna zijn daaruit vele marktstandaarden ontwikkeld. Daarin had ook Bob van den Berg een belangrijke rol, destijds Manager Juridische Zaken bij Prorail en nu partner bij Quooste. Denk aan zaken als de UAV-gc, de ARN, maar ook de introductie van Systems Engineering.

Die brede kennis en ervaring met het project- en contractmanagement van grote en complexe projecten wil Quooste graag inzetten bij opdrachtgevers die met uitdagende en vernieuwende aanpakken voor projecten aan de gang willen. Want dat is waar Quooste bij uitstek bij kan worden ingeschakeld.

Niet voor niets is naam van het bedrijf afgeleid van “Queeste”, een zoektocht, een avontuurlijke, lange reis, met helpers en grote hindernissen. Het woord wordt ook in overdrachtelijke zin gebruikt voor een opdracht die men zichzelf heeft gesteld, maar die bijna onmogelijk is uit te voeren.
Daarom niet Queeste maar Quooste! Quooste voert namelijk graag lastige opdrachten uit, en met succes.